introductie

Mijn moeder wilde met foto’s van haar kleinzonen pronken, maar kreeg het niet voor elkaar ze in of aan haar e-mails te plakken. Bij haar internetabonnement zat ook serverruimte, dus plaatste ik daar wat pagina’s met foto’s. Zo hoefde ze alleen maar een webadres te sturen. Dat was in april 2001.
Haar kleinzonen zijn mijn zonen en sinds die tijd leg ik hier bij tijd en wijle hun belevenissen vast. Inmiddels op een eigen plekje met een eigen domein.
We wonen in een middelgrote stad in Nederland en soms wonen we ook eventjes in Frankrijk, dan zijn de data bovenaan de pagina’s in het Frans.

De hoofdrolspelers

Max

geboren op 26 november 1997
(Pre)pubert er lustig op los. Werken voor school is niet echt zijn ding: ‘Ik ben geen nerd!’ Boeken lezen is ‘zo saaaaaai’…
Liever achter de computer op de social networks. Of zoiets als World of Warcraft. En voetbal! De hele wereld is voetbal! Ajax! Ajax! Ajax!
Doet graag verschrikkelijk stoer, maar als-ie speelt met een heel klein vriendje is Max zo lief!
Met een aardje naar zijn vaartje wil Max regelmatig gewoon niet op de foto.

Jan

geboren op 26 maart 2001
Weer of geen weer: Jan wil buitenspelen! Met heel veel kinderen. Alleen zichzelf vermaken is best moeilijk. Het liefst op sandalen winter, zomer, herfst en lente. Beetje een strebertje. Rekenen kan hij als de beste, alleen dat lezen en spellen…

en dan waren er nog:

de Oma’s

Oma Bus en Oma Auto
Genoemd naar de manier waarop ze ons bereiken. Twee krasse dames van in de tachtig die het gebrek aan opa’s nog altijd met veel energie wisten te compenseren.
Altijd met spannende tassen en volle aandacht.
Oma Bus is er gelukkig nog. Oma Auto is in februari 2011 overleden…

Papa

Onze rots in de branding
Wil niet op de foto. Nooit niet, nergens niet. Tenzij je heel erg snel bent en geruisloos, levert een foto van Papa altijd een soortgelijk plaatje op als hiernaast staat.

Ik

Ik ben de Mama hier
Probeer het allemaal aan elkaar te knopen hier en soms lukt me dat.
Omdat ik altijd degene àchter de camera ben en mijn mannen het fotograferen nog niet ècht onder de knie hebben, zien de meeste plaatjes van mij er zo uit…

Reacties zijn gesloten.