maandag 18 juli 2011


Max heeft nieuwe schoenen nodig. Daarom hadden we vrijdag al afgesproken om te gaan winkelen vandaag. ‘Gaan we dan ook nog kleren shoppen, Mama?’, vroeg Max me vrijdag. En ik beloofde Max dat we nog even kleren gingen kijken voor hem in de stad. ‘Leuk!’, riep hij toen.
Jan wil wel mee: ‘Dan kunnen we meteen even naar de bieb.’  Jan wil altijd wel mee als er geshopt wordt. Alleen heeft Max vandaag helemaal geen zin meer in winkels. Hij wil veel liever thuis achter de computer blijven hangen. Maar die schoenen heeft hij nodig. (Dat blijkt eens te meer als de nieuwe Nikes in maat 40 het lekkerst blijken te zitten, terwijl hij nog rondloopt op Adidassen van maat 38!) Dus gaat Max morrend mee en vindt alle schoenen best, als hij er maar van af is. Nou ja, alle sportschoenen dan… Natuurlijk blijkt prompt overal zijn maat uitverkocht.
Als we dan eindelijk geslaagd zijn, is Max snel verdwenen. Jan en ik shoppen nog even door: beetje boeken kijken, beetje kleren kijken, beetje speelgoed kijken en hé een nieuwe winkel met van alles en nog wat. We vergeten de tijd en komen net voor sluitingstijd in de bibliotheek aan. Nog net tijd voor het eerste het beste boek, maar niet meer voor een uitgebreide zoektocht naar de leukste vakantieboeken. Moeten we morgen wéér naar stad. Wat een straf!

Dit artikel is geplaatst in buitenshuis en getagged met , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op maandag 18 juli 2011

  1. Nique schrijft:

    Dat gaat een zware dag worden morgen…
    Sterkte!